https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-udrzitelna-praha-ukaze-jak-mohou-stavby-zlepsit-klima
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava Udržitelná Praha ukáže, jak mohou stavby zlepšit klima

10.6.2021 11:20 | PRAHA (ČTK)
Výstava se jmenuje Udržitelná Praha 2021 a potrvá ode dneška do konce června.
Výstava se jmenuje Udržitelná Praha 2021 a potrvá ode dneška do konce června.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | praha.eu
Desítky projektů a nápadů, které mají pražské městské části i magistrát připravené pro lepší životní prostředí ve městě, ukáže expozice ve výstavní síni Mánes. Jsou mezi nimi třeba obnova Královské obory Stromovky, obnova historických pražských sadů, založení a rozvoj lesoparku Letňany, revitalizace údolí Rokytky v Hrdlořezích nebo vodárenské osvětové centrum Hydropolis Praha.
 

Výstava se jmenuje Udržitelná Praha 2021 a potrvá ode dneška do konce června. Desítky představovaných projektů mají pomoci naplnit klimatický závazek hlavního města Prahy, tedy snížit emise oxidu uhličitého do roku 2030 o 45 procent a do roku 2050 učinit Prahu bezemisní metropolí.

Klimatický závazek přijala Praha před dvěma lety, letos v květnu zastupitelstvo schválilo strategii, jak tohoto cíle dosáhnout. Jedním z jejích základů jsou investice do udržitelných budov a snižování jejich energetické náročnosti nebo například opatření, která mají připravit Prahu na negativní dopady změn klimatu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist