https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-v-ceskych-budejovicich-predstavi-stolete-sukulenty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava v Českých Budějovicích představí stoleté sukulenty

10.3.2016 17:37 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČTK)
Stoleté sukulenty si mohou lidé prohlédnout v českobudějovickém domu Metropol na výstavě, která nabídne několik stovek druhů rostlin. Kromě toho veřejnost uvidí exotický hmyz, plazy a krokodýly z protivínské zoo. Výstava, která dnes začala, je výjimečná v tom, že nabízí i méně známé druhy rostlin, nikoliv jen ty, které lidé znají z komerčního prodeje. Informoval o tom organizátor a sběratel orchidejí Karel Willinger.
 

Návštěvníci mimo jiné uvidí například masožravé rostliny nebo kaktusy. Ale podle Willingera jsou nejzajímavější právě sukulenty. "A lidé si je mohou i koupit," řekl. Dodal, že cena za 100 a více let starý sukulent se pohybuje kolem 1000 korun.

Podle Willingera se zájemci nemusí obávat stáří této rostliny. Uvedl, že dobře udržovaný sukulent má vysokou životnost. "A standardní zacházení u těchto rostlin je nezalévat. Největší chybou u tropických kytek pěstovaných v bytě je to, že se zalévají příliš. Potom jejich životnost prudce klesá," řekl Willinger. Dodal, že africké sukulenty pěstitel nemusí třeba půl roku zalévat.

Většinu exponátů na 18. ročníku tradiční výstavy, která potrvá do 20. března, tvoří rostliny z Nizozemska a Rakouska. V menším poměru je pak zastoupena česká flora.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist