https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-v-muzeu-hlavniho-mesta-prahy-se-venuje-povodnim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava v Muzeu hlavního města Prahy se věnuje povodním

31.1.2002 20:02 | PRAHA (ČIA)
Výstava s názvem Podnebí a povodně v Praze, historie a současnost bude v Muzeu hlavního města Prahy na Florenci otevřena až do 3. března. Skládá se ze dvou částí: první se věnuje pražskému klimatu, druhá nejničivějším povodním, jaké kdy hlavní město poznalo. "Současně také veřejnosti představujeme současnou protipovodňovou ochranu Prahy," uvedla na dnešní tiskové konferenci Pavla Státníková z autorského kolektivu, který zahrnuje 40 odborníků.
 

První část výstavy, klasifikující pražské podnebí, připravili odborníci z Přírodovědecké fakulty UK. Tento díl výstavy upozorňuje na některé zajímavé aspekty pražského klimatu, věnuje se problematice větru, přízemnímu ozónu, teplotě vzduchu nebo atmosférickým srážkám. Druhá část výstavy dokumentuje povodně na pražském území, ty nejničivější povodně jsou prezentovány na dobových grafikách, fotografiích či na vybraných uměleckých předmětech a předmětech užitého umění.

Poslední část výstavy, která je dílem předních českých hydrometeorologů, historiků a firem zabývajících se praktickou ochranou Prahy před následky povodní, se snaží informovat návštěvníky o reálném nebezpečí příchodu "stoleté vody". Výstava je doplněna anketou, ve které se mohou Pražané vyslovit k problému bariérové ochrany levého břehu Vltavy v místě malostranské zástavby.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist