https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-v-ricanskem-muzeu-otevira-navstevnikum-okna-do-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava v říčanském muzeu otevírá návštěvníkům okna do přírody

6.4.2024 00:05 | ŘÍČANY (ČTK)
Díky příkladům dobré praxe ze škol a školek v Říčanech i okolí se návštěvník může seznámit s moderními metodami výuky, jako jsou například pokusy, badatelství nebo učení zážitkem.
Díky příkladům dobré praxe ze škol a školek v Říčanech i okolí se návštěvník může seznámit s moderními metodami výuky, jako jsou například pokusy, badatelství nebo učení zážitkem.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Moderní metody učení ukazuje nová interaktivní výstava Okna do přírody v muzeu v Říčanech u Prahy. Návštěvníci otvírají pomyslná okna do přírody a zkoumají, jak se spolu domlouvají mravenci, co dobrodružného se děje v kompostu nebo jak vypadají kameny uvnitř, informovala ČTK Marie Tvrdoňová z muzea.
 

Výstava se zaměřuje hlavně na vzdělávání o přírodě. Klade si otázku, jak učit o přírodě jinak než z učebnice, aby to děti bavilo a z učení si odnesly maximum, a zda je to vůbec ve škole možné. Díky příkladům dobré praxe ze škol a školek v Říčanech i okolí se návštěvník může seznámit s moderními metodami výuky, jako jsou například pokusy, badatelství nebo učení zážitkem.

Součástí expozice je i opravdový mamutí kel nebo kost srstnatého nosorožce z poslední doby ledové. "Zážitky z výstavy návštěvníky naladí, aby vyrazili zažívat dobrodružství přímo do přírody. Připravili jsme pro ně výletní trasy v okolí Říčan s pracovními listy a originálními aktivitami přímo v terénu," uvedla kurátorka Edita Ježková. Výstava je pro veřejnost otevřena do 1. září v otvírací době muzea, tedy od úterý do čtvrtka a v sobotu a neděli od 14:00 do 18:00.

Muzeum zřizované městem má expozice v hlavní budově v Rýdlově ulici, dalšími prostory jsou hájovna či geopark. Ročně ho navštíví přes 20.000 lidí. Kromě výstav pořádá programy pro školáky a nabízí i workshopy pro učitele. Loni získalo mezinárodní ocenění Živa Award 2023 za kreativitu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist