https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-v-tyne-nad-vltavou-je-vyrazem-obdivu-k-jihoceske-krajine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava v Týně nad Vltavou je výrazem obdivu k jihočeské krajině

8.12.2000 17:25 | TÝN NAD VLTAVOU (ČIA)
Městská galerie Art Club v Týně nad Vltavou otevírá dnes výstavu čtyř výtvarníků, které mimo přátelské vazby spojuje zároveň společná láska a obdiv k jihočeské krajině. Právě ta je totiž námětem jak art protisů českobudějovické výtvarnice a galeristky Renaty Kubínové, tak i jejích přátel, které si ke společné výstavě přizvala.
 

Jsou jimi další Jihočeši Miloslav Brůna, rodák ze Strakonic, Ludmila Mazancová z Českých Budějovic a pražský výtvarník Jiří Mocek. "Samozřejmě, že vystavování v týnské galerii považuji za prestižní záležitost, protože tento výstavní prostor si díky dlouhodobé a cílevědomé mravenčí práci galeristky Marii Hanušové získal skutečně velikou prestiž. Pokud jde o mé přátele, spolupracuji s nimi sedm let, co provozuji galerii. Jsme takříkajíc stejné krevní skupiny. Pouto k Šumavě, k jihočeské krajině vůbec, je nám společně a je velice silné," vyznala za všechny Renáta Kubínová.

Rovněž další výstava, která bude v přilehlých prostorách Art Clubu zpřístupněna den poté, se úzce váže k regionu a samotnému Vltavotýnsku. Nese název Řemeslo má zlaté dno a představí truhlářské a kovářské výrobky žáků Integrované střední školy v Hněvkovicích, která má v těchto učňovských oborech bohatou tradici. Obě výstavy potrvají do ledna příštího roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist