https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-cementarny-ve-stramberku-zrejme-zacne-pozdeji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba cementárny ve Štramberku zřejmě začne později

2.8.2001 15:21 | ŠTRAMBERK (ČIA)
Kvůli dopracování studie vlivu budoucí cementárny ve Štramberku na životní prostředí se pravděpodobně opozdí výstavba nového provozu u Kotouče. Ministerstvo životního prostředí rozhodlo, že zadavatel, kterým je rakouský koncern Lasselsberger, musí studii dopracovat například o posouzení vlivů emisí na životní prostředí nebo hydrometeorologické studie. "Těch připomínek k dopracování je asi sedmnáct," řekl pro ČIA dobře informovaný zdroj ze Štramberka.
 

Se záměrem Rakušanů vybudovat ve Štramberku novou cementárnu za zhruba dvě miliardy korun souhlasí místní obyvatelé i lidé z okolních obcí. Podepsali petici, ve které za určitých podmínek souhlasí se stavbou provozu, kde budou pracovat především místní. Investor chce začít budovat hned po skončení schvalovacího řízení, vlastní výroba cementu měla začít od roku 2003. "Příprava projektu se opozdí asi o čtvrt roku," míní starosta Štramberka Jan Socha. Město jako účastník řízení bude muset například znovu vyhlásit třicetidenní lhůtu pro podání připomínek občanů nebo organizací k projektu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist