https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-novych-lazni-na-trebonsku-se-zrejme-zpozdi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba nových lázní na Třeboňsku se zřejmě zpozdí

9.1.2001 17:30 | TŘEBOŇ (ČIA)
Výstavbu nového lázeňského komplexu na Třeboňsku zahájí společnost Lavana pravděpodobně o několik měsíců později, než původně avizovala. Nový lázeňský areál by se měl v budoucnu rozkládat na přibližně 90 ha mezi rybníky Opatovický a Svět.
 

Z informací, které dnes poskytla předsedkyně dozorčí rady Lavany Libuše Kotilová vyplývá, že stavba, jejíž součástí má být kromě lázeňské budovy s 300 lůžky také čtvrť obytných domů a penzionů, odstartuje nejdříve letos na podzim. To je zhruba o půl roku později, než se původně předpokládalo. Celkovou výši investice firma odhaduje na 700 milionů Kč. "Pokračujeme v demolici statku Vrchy, dokončujeme výběr architekta a vyhodnocujeme nabídky spoluinvestorů. Na jaře, nejpozději v létě, bychom rádi požádali o územní rozhodnutí," dodala L. Kotilová.

Záměr třeboňské společnosti Lavana vystavět na místě bývalého statku Vrchy lázně posvětilo přes protesty třeboňské radnice ministerstvo životního prostředí. Společnosti byla v roce 1999 udělena výjimka z ochranných podmínek Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. V nových lázních, které budou vedle městských Bertiných lázní a lázní Aurora již třetím léčebným zařízením svého druhu v Třeboni, by mělo najít práci přibližně sto lidí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist