https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-obchvatu-dobre-zacne-v-cervnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba obchvatu Dobré začne v červnu

31.5.2002 11:35 | DOBRÁ/OSTRAVA (ČIA)
Výjimku stavbě silničního obchvatu Dobré na Frýdeckomístecku udělila ve čtvrtek 30. května na jednání v Praze Evropská komise. Jednání se účastnili představitelé Moravskoslezského kraje a starostové dotčených obcí. Pro obchvat, který má být financován z fondu ISPA, byla potvrzena výjimka při výběrovém řízení na supervizora stavby. "Do doby ukončení výběrového řízení bude supervizorem osoba, kterou určí Ředitelství silnic a dálnic ČR," uvedla dnes pro ČIA tisková mluvčí Krajského úřadu v Ostravě Jolanda Pilařová.
 

Dlouho odkládaná stavba obchvatu, který je součástí připravované výstavby rychlostní komunikace R 48 z Rychaltic do Českého Těšína, tak bude zahájena ještě letos v červnu. Dotčené obce o výstavbu obchvatu usilovaly několik let. Lidé v nich na protest několikrát zablokovali dopravu na silnici vedoucí ke státní hranici s Polskem i Slovenskem.

Podle podmínek Evropské unie musí být ještě před zahájením podobné stavby vybrána mezinárodní inženýrská firma, která bude mít nad výstavbou dozor. Dohlížitel zatím vyhlášen nebyl, a aby se zahájení stavby dále nezdržovalo, udělil Brusel v tomto případě výjimku. Jako reálný termín pro zahájení stavby je stanoven 25. červen.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist