https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-obchvatu-zacne-o-10-let-pozdeji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba obchvatu začne o 10 let později

9.6.2001 13:54 | HODONÍN,BŘECLAV (ČIA)
Investiční záměr vybudování obchvatu Hodonína, tedy rychlostní komunikace I/55 z Břeclavi do Uherského Hradiště, schválilo ministerstvo dopravy. Informoval o tom starosta Jiří Koliba.
 

"Součástí silnice je odbočka na hraniční přechod do Holíče, tedy náš takzvaný velký obchvat," uvedl Koliba. Jak dále upřesnil, rozhodnutí ministerstva je současně jednoznačným signálem pro představitele Generálního ředitelství Správy silnic a dálnic, aby připravovali územní řízení pro zahájení stavby. "Je to ve skutečnosti dlouho očekávaný startovní výstřel, který umožňuje vybudování obchvatu," zdůraznil.

Podle Koliby byl stanoven prozatím pracovní termín zahájení stavby na listopad 2002. Náklady na výstavbu silničního obchvatu jsou podle aktuálních údajů 501 milionů korun, které poskytne v plném rozsahu státní rozpočet. Město dá k dispozici potřebné pozemky. "Většina půdy patří městu, státu nebo Lesům ČR. Jen malá část je v soukromých rukou," řekl Koliba. Obavy z výstavby má jen několik uživatelů většinou od města pronajaté půdy v zahrádkářské kolonii.

Bezprostředně po rozdělení federace se v Hodoníně dopravní situace zhoršila, a to především během víkendů, kdy město zaplňují kolony čekajících kamionů. Důvodem je umístění celnice na kraji města, takže auta z vnitrozemí nemohou opustit střed Hodonína. O vyřešení dopravní situace usiloval již předchozí starosta Dušan Grombiřík na ministerstvu dopravy, avšak bez úspěchu, přestože byla pomoc nejprve městu přislíbena. Nyní vzniká městu naděje na zlepšení. V případě příznivé finanční situace by mohl být obchvat dokončen nejpozději do roku 2004.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist