https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-posledni-ceske-casti-dalnice-d8-letos-zrychli
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba poslední české části dálnice D8 letos zrychlí

1.1.2002 10:28 | ÚSTÍ NAD LABEM/PRAHA (ČIA)
Výstavba posledního úseku mezinárodní dálnice D8 z Řehlovic na státní hranici s Německem u Krásného Lesa na Ústecku bude letos pokračovat rychlejším tempem. Dokončena má být v roce 2005. Výrobní ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Praha Petr Laušman pro ČIA uvedl, že na uvedeném úseku už byly rozestavěny dvě části včetně průzkumných štol pro tunel a mostní těleso. V roce 2002 se zde počítá s výstavbou čtyř mostních těles a se zahájením výstavby dvou tunelů.
 

Podle vedoucího referátu životního prostředí Okresního úřadu v Ústí nad Labem Jiřího Marečka nemá jeho resort k výstavbě závěrečného úseku dálnice žádné připomínky. V minulosti sice podávali ekologičtí aktivisté z hnutí Děti Země odvolání, ale nyní výstavbě dálnice a dalších zařízení už nic nebrání.

V případě kontroverzního úseku dálnice D8 přes České středohoří požádá ŘSD ministerstvo životního prostředí o udělení výjimky ohledně výskytu chráněného jeřábu českého. Stavební úřad v Lovosicích zatím kvůli připomínce Správy CHKO České Středohoří nevydal pro zmíněný úsek dálnice D8 územní rozhodnutí. Laušman míní, že nakonec může být územní rozhodnutí vydáno bez ministerské výjimky, když ochrana stromů může být jednou z podmínek pro investora.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist