https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-prumyslove-zony-v-opave-se-odklada
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba průmyslové zóny v Opavě se odkládá

19.6.2002 09:07 | OPAVA (ČIA)
Plánu na vybudování průmyslové zóny ve Vávrovicích se město Opava vzdává. Rozhodlo o tom v úterý 18. června zastupitelstvo města. Důvodem odsunutí záměru vybudování zóny na neurčito byly přemrštěné požadavky občanů na výkupové ceny pozemků, které město nebylo ochotno a ani schopno tolerovat. ČIA to potvrdila Dagmar Kůrečková z odboru vnějších vztahů magistrátu města.
 

"Problém je v tom, že vlastníci potřebných pozemků věděli předem o našem záměru vybudovat zde průmyslovou zónu a předpokládali, že jejich požadavky budeme akceptovat, to však není možné," uvedla Kůrečková. V odhadech dalšího vývoje je však mírně optimistická: "Je možné, že námi vybrané lokality investoři nakonec obsadí, jednání o výkupech však už budou muset vést sami."

Strategický plán rozvoje města Opavy předpokládal, že do roku 2004 vznikne jedna zainvestovaná a částečně obsazená průmyslová zóna a nejméně jedna další lokální průmyslová a podnikatelská zóna. Pro první fázi výstavby tří lokalit byla už také vypracována studie proveditelnosti, která předpokládala vznik až 1420 pracovních míst.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist