https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-silnicniho-obchvatu-volyne-si-zada-dalsi-jednani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba silničního obchvatu Volyně si žádá další jednání

10.2.2001 13:55 | VOLYNĚ (ČIA)
Další diskuse, jednání a argumenty si v nejbližší době vyžádá prosazení záměru výstavby nové silniční přeložky I. třídy kolem Volyně na Strakonicku. Někteří z majitelů devíti obytných domů, které musí být kvůli stavbě zbourány, s tímto záměrem nesouhlasí.
 

Podle starosty města Jana Prunera je ale každé jiné řešení, nežli navržené, horší, dražší a víc poškozující životní prostředí. Někteří z majitelů dotčených nemovitostí, podobně jako majitelé okolních zahrad, ale na tyto argumenty neslyší a hodlají se záměru bránit. "Budeme se bránit, protože máme dostatek sil a odvahy," uvedl za Sdružení občanů Volyně za zlepšení životního prostředí a člen městského zastupitelstva František Bláha.

"Majitelům domů navrhujeme řešení, že k milionu korun, který dostanou od státu, jim město přidá pozemek a další potřebnou částku a postavíme jim nový dům. Někteří z nich už s tímto řešením souhlasí," poznamenal starosta a zdůraznil, že výstavba přeložky je zahrnuta v územním plánu, který postupně schválila čtyři zastupitelstva.

Nový úsek silnice první třídy mezi Strakonicemi a Vimperkem má mít kolem Volyně délku 4,5 kilometru a má na něm být 12 nových mostů. Náklady se budou pohybovat v řádech stovek milionů. Českobudějovické ředitelství silnic a dálnic, které je investorem, o změně trasy neuvažuje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist