https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-tramvaje-na-barrandov-prave-dnes-zacala
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba tramvaje na Barrandov právě dnes začala

24.10.2001 18:26 | PRAHA (ČIA)
Téměř čtyři kilometry bude měřit nová tramvajová trať, která by už na konci roku 2003 měla spojit barrandovské sídliště v Praze 5 s centrem Prahy. Na trase nové tramvaje budou dvě estakády, dva podjezdy a šest nových zastávek. Výstavbu jedné z nejvýznamnějších dopravních staveb v jihozápadní části Prahy, která bude stát více než dvě miliardy korun, zahájili právě dnes zástupci pražského magistrátu, ministerstva dopravy a spojů, Městské části Praha 5, představitelé zhotovitelských firem a další hosté.
 

Nová tramvajová trať, přípravu jejíž stavby schválilo pražské zastupitelstvo již v roce 1994, nabídne obyvatelům barrandovského sídliště výhodné dopravní spojení do centra Prahy a zvýší rychlost, bezpečnost a kulturu cestování. Rovněž se ulehčí silně dopravně přetížené barrandovské radiále. Vítězem výběrového řízení na zhotovitele stavby se stalo sdružení Tramvajová trať Hlubočepy - Praha, které tvoří akciové společnosti Subterra Praha a Železniční stavitelství Brno. Investorem stavby tramvaje je hlavní město Praha.

Součástí budování tramvajové trati bude i výstavba náhradních parkovacích prostor přímo na Barrandově a to v podobě nadzemních garážových objektů, které by měly nahradit stávající venkovní parkovací kapacity. "Doufám, že se hlavnímu městu podaří sehnat dostatek finančních prostředků k tomu, aby v tom termínu, o kterém se hovořilo jsme mohli tuto tramvaj spustit," řekl generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Milan Houdek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist