https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavba-useku-zeleznicniho-koridoru-usti-decin-probiha-podle-planu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavba úseku železničního koridoru Ústí-Děčín probíhá podle plánu

14.8.2001 10:45 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Výstavba úseku mezinárodního železničního koridoru mezi Ústím nad Labem a Děčínem probíhá zatím podle plánovaného časového harmonogramu. František Majer ze Stavební správy Českých drah ČIA řekl, že hlavní práce se nyní soustřeďují mezi stanicí Ústí nad Labem-Sever a Povrly. Celý úsek v délce přes 20 kilometrů má být dokončen do konce roku 2002. Hlavními dodavateli stavby za téměř dvě miliardy korun jsou ústecký závod Staveb silnic a železnic Praha a firma GJW.
 

V minulých dnech byla zprovozněna nově zrekonstruovaná trať v délce necelého jednoho kilometru v úseku mezi Povrly a Kozím vrchem. "Vlaky už po nové koleji jezdí, i když na Kozím vrchu musí odborníci provést ještě nezbytnou sanaci skály, která hrozí pádem kamenů na trať. Na novém kolejovém úseku už mohou cestující využívat rekonstruovanou zastávku Neštědice," uvedl Majer. Podle něj je úsek mezi Ústím a Děčínem pro stavbaře technicky zhruba stejně náročný jako už dokončená trasa Lovosice-Ústí. V návaznosti na rekonstrukční práce na obou kolejích, trolejovém vedení, signálních systémech a prakticky všech železničních stavbách se uskuteční také stavební obnova a modernizace železničních uzlů Děčín a Ústí nad Labem.

Mezi Ústím nad Labem a Povrly nahrazuje některé osobní vlaky náhradní autobusová přeprava. Cestující budou muset ještě zhruba rok počítat se zpožděním vlaků kvůli probíhajícím stavebním pracem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist