https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavbe-r-6-hrozi-znacne-zpozdeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavbě R 6 hrozí značné zpoždění

17.2.2004 18:25 | PRAHA (ČIA)
Pokud v letošním roce nezačne výstavba 23 kilometrů dlouhého úseku rychlostní komunikace R 6 mezi Prahou a Pavlovem, hrozí výrazné zpoždění této stavby. Muselo by se totiž znovu opakovat celé stavební řízení včetně vyvlastnění několika pozemků. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval radní Středočeského kraje Ladislav Kutík. Podle jeho slov je důvodem průtahů se zahájením stavby to, že stát dosud nevydal souhlas k vypsání výběrového řízení na dodavatele stavebních prací.
 

Jak dále uvedl, celá stavba je přitom připravena více než rok a mohlo se již dávno stavět. "Stát se přitom zavázal k tomu, že tato stavba společně s dalšími 14 podobnými úseky je mezi prioritami budování dopravní infrastruktury na příští roky," informoval dále Kutík. Problém je podle jeho slov ve finančním zajištění celé investice. Ředitelství silnic a dálnic má zatím k dispozici přibližně 100 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury, k zahájení stavby však potřebuje minimálně 150 milionů korun.

Další část realizace projektu rychlostní komunikace mezi Prahou a Pavlovem by se měla financovat z úvěru od Evropské investiční banky. Celková hodnota stavebních prací se odhaduje na 2,5 miliardy korun, hotovo by mělo být v roce 2007, pokud by se ovšem začalo stavět letos.

V roce 2010 by pak podle původních představ vlády měla být hotova celá silnice I/6 v podobě rychlostní komunikace. To však poněkud zpochybňuje termín dostavby dalšího úseku této trasy mezi úrovní Rakovníka a křižovatkou silnice I/6 se silnicí I/27 z Plzně do Mostu. "Dostavba rychlostní komunikace z Prahy do Karlových Varů přímo podmiňuje hospodářský rozvoj oblastí podle této komunikace," dodal Kutík.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist