https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavbu-dalnice-d11-blokuji-podle-starosty-trutnova-politici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavbu dálnice D11 blokují podle starosty Trutnova politici

15.3.2002 08:40 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Výstavbu dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové a následně do Jaroměře a Trutnova blokují mimo jiné politici. Novináře o tom informoval předseda Sdružení pro výstavbu dálnice D11 - A3 a zároveň starosta Trutnova Ivan Adamec.
 

"Největší překážkou výstavby dálnice je absence politické vůle na republikové a mezinárodní úrovni. Do dnešní doby neexistují mezinárodní dohody o přechodech dálničního typu. Na polské straně ani není představa, kudy trasa dálnice půjde," řekl ČIA Adamec. Ten zároveň kritizuje vládní rozhodnutí, podle kterého by měla z Jaroměře na Trutnov a hranice vést jen rychlostní komunikace a nikoliv dálnice. Podle něj to může mít negativní vliv na nezaměstnanost v regionu. "Investoři, kteří u nás chtějí podnikat, se nejdříve ptají na dopravu," dodal. Uvažovaná trasa dálnice D11 by měla vést z Jaroměře podél Dvora Králové nad Labem přes Trutnov-Poříčí až na hraniční přechod v Královci.

Sdružení pro výstavbu dálnice D11 - A3 má v současné době 35 členů z řad právnických i fyzických osob. Ve sdružení jsou mimo jiné i města Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Žacléř, své zástupce v občanském sdružení mají i Pardubice a Hradec Králové. Cílem sdružení je přiblížit co nejdříve horizont výstavby dálnice až na hranice s Polskem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist