https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystavbu-prazskeho-mestskeho-okruhu-provazi-obstrukce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstavbu pražského městského okruhu provází obstrukce

24.4.2001 19:01 | PRAHA (ČIA)
Vedle nedostatku finančních prostředků provází výstavbu pražského městského okruhu také obstrukční činnost různých občanských aktivit a sdružení. Navíc také stanoviska orgánů státní správy jsou mnohdy protichůdná. Do jisté míry se dá situace v přípravě staveb městského okruhu přirovnat k výstavbě obchvatu Plzně na dálnici D5. Na dnešním sympoziu "Doprava a přeprava na pozemních komunikacích před vstupem ČR do Evropské unie" to uvedl Jozef Macko, ředitel odboru městského investora Magistrátu hlavního města Prahy. Sympozium je otevřeno v prostorách Pražského veletržního areálu Letňany v rámci 3. odborné výstavy dopravního inženýrství a dopravně technických zařízení PRAGOTRAFFIC 2001.
 

Výstavba městského okruhu je podle jeho slov obecně mimořádně nákladná a složitá, ale pro budoucnost hlavního města zcela nezbytná. V současné době je v provozu pouze jihovýchodní část městského okruhu, přičemž se nyní realizují stavby v úseku od Zlíchova po jižní portál Strahovského tunelu, včetně tunelu Mrázovka. Pražský městský okruh se přitom stane významným ochranným prvkem pro centrum města před nadměrnou dopravou až ve chvíli, kdy bude zprovozněna také jeho severozápadní část od Strahovského tunelu po Pelc Tyrolku, uvedl Macko. Jednotlivé stavby tohoto úseku se v současné době nacházejí v přípravě.

Hlavním organizátorem sympozia byla veletržní správa ABF, a. s. Vystoupila na něm řada odborníků ze sektoru dopravy a dopravní infrastruktury. Jednotlivé přednášky se dotýkaly mimo jiné rozvoje dopravy v České republice v nejbližším období, související legislativy a problematiky výstavby a rozvoje dopravní infrastruktury na regionální úrovni.

Program sympozia korespondoval se zaměřením výstavy PRAGOTRAFFIC 2001, která probíhá ve dnech 24. až 26. dubna v Pražském veletržním areálu Letňany. Ta je určena především pro odborníky na zmíněnou problematiku, kteří se zde mají možnost seznámit s novinkami v systémech řízení dopravy světelnou signalizací, dopravního značení a organizace dopravy, bezpečnosti silničního provozu či v systémech odbavování a kontrol.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist