https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyvlastnovani-pozemku-zdrzi-stavbu-obchvatu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vyvlastňování pozemků zdrží stavbu obchvatu Plzně

31.7.2002 12:05 | PLZEŇ (ČIA)
Stavbu úseku dálničního obchvatu Plzně kolem vrchu Val v Černicích zdrží vyvlastňovací řízení. Namísto původně plánovaného zahájení stavby ve druhé polovině letošního roku se začne stavět až v roce 2003. Část majitelů pozemků v uvedené lokalitě totiž odmítá postup investora - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které již začalo s vyvlastňováním. Novinářům to dnes řekl Petr Laušman z ŘSD.
 

"Zatím proběhlo místní šetření a stavební úřad nám uložil do šedesáti dnů doplnit žádost o vyvlastnění o informace, zda jsme skutečně vyvinuli dostatečnou snahu sehnat nezvěstné spoluvlastníky. Pak by mělo řízení pokračovat," doplnil Laušman.

Část z 90 vlastníků zhruba 200 metrů čtverečních na vrchu Val nesouhlasí s tím, že někteří z nich prodali ŘSD své podíly pozemku, aniž by uplatnili předkupní právo a nabídli je ostatním spoluvlastníkům. "Jde o neplatný krok, který je třeba napadnout," uvedl právní zástupce odpůrců schválené trasy obchvatu Petr Kužvart s tím, že počet žalob dosáhne v dohledné době přibližně 12. Kužvart dále připustil, že jeho klienti budou chtít dovést spor až k Ústavnímu soudu.

V současné době jsou ve výstavbě úseky obchvatu Plzně mezi Sulkovem a Útušicemi a mezi Ejpovicemi a Černicemi, které má do konce příštího roku provizorně spojit takzvaná vojenská silnice II/180. Celkové náklady na dostavbu obchvatu Plzně představují 420 milionů eur. Polovinu uvedené sumy by měla poskytla prostřednictvím úvěru Evropská investiční banka. S dokončením celého obchvatu se počítá v letech 2005 až 2006.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist