https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyvoz-elektriny-v-lednu-se-snizil-o-temer-11-procent-dovoz-klesl-o-vice-nez-44-procent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vývoz elektřiny v lednu se snížil o téměř 11 procent, dovoz klesl o více než 44 procent

7.3.2005 16:09 | PRAHA (ČIA)
O 10,8 procenta na 1,123 miliardy korun klesl v lednu meziročně vývoz elektřiny z České republiky. Dovoz elektrické energie klesl v peněžním vyjádření o 44,3 procenta na 216 milionů korun. Kladné saldo pro Českou republiku tak přesáhlo 907 milionů korun. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu (ČSÚ).
 

Nejvíce exportu elektřiny, a to v hodnotě 519 milionu korun, směřovalo podle ČSÚ na Slovensko. Hodnota vyvezené elektřiny do Německa činila 499 milionu korun. Nejvíce elektřiny se v lednu dovezlo z Polska, její hodnota činila 136 milionů korun, import ze Slovenska dosáhl 50 milionů korun.

Celkový vývoz české ekonomiky v lednu narostl o 30,0 procenta na 140,4 miliardy korun. Elektřina se na něm podílela přibližně 0,8 procenta. Celkový import české ekonomiky se v lednu zvýšil o 26,9 procenta na 137 miliard korun. Dovoz elektřiny z toho tvořil přibližně 0,2 procenta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist