https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyvracene-stromy-prerusily-provoz-na-desitkach-zeleznicnich-trati
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vyvrácené stromy přerušily provoz na desítkách železničních tratí

28.10.2002 14:14 | PRAHA (ČIA)
Silná vichřice, která zasáhla v noci z neděle na pondělí celé území České republiky, výrazně narušila provoz na tratích Českých drah. Spadané stromy znemožnily jízdu vlaků na desítkách traťových úseků, na dalších místech došlo k částečnému omezení provozu. Ani v jednom případě však nebyl zraněn nikdo z cestujících. ČIA to oznámil Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Velký vliv na provoz mělo zejména přerušení provozu po obou kolejích na trati Česká Třebová - Brno v úseku Semanín - Opatov. Nejezdilo se také mezi Protivínem a Číčenicemi na trati Plzeň - České Budějovice a mezi Soběslaví a Roudnou na trati Praha - České Budějovice. Zanesení drážního tělesa bahnem způsobilo vykolejení lokomotivy rychlíku z Prahy do Chebu a zneprůjezdnění trati Plzeň - Cheb v úseku mezi Salajnou a Lipovou.

V pondělí v dopoledních hodinách se podařilo obnovit na některých tratích provoz, zejména mezi Protivínem a Číčenicemi a mezi Soběslaví a Rudnou. Ve 12.10 hodin se také začalo jezdit po jedné koleji na trati Česká Třebová - Brno v úseku Semanín - Opatov. Stále nesjízdná naopak zůstává trať Plzeň - Cheb v úseku Salajna - Lipová u Chebu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist