https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vzajemnou-spolupraci-s-nory-se-dari-navazat-libereckemu-kraji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vzájemnou spolupráci s Nory se daří navázat Libereckému kraji

7.8.2001 18:10 | LIBEREC (ČIA)
Návrh dohody o spolupráci s norským krajem Möre og Romsdal podepsali dnes v norském městě Molde zástupci Libereckého kraje . ČIA to potvrdil liberecký hejtman Pavel Pavlík. "Dohoda ale vejde v platnost, až ji schválí zastupitelstva obou krajů. Vzájemná spolupráce se zaměří na školství, sociální problematiku, životní prostředí, kulturu a sport," řekl hejtman.
 

První společný česko-norský projekt se ale podle zástupce hejtmana Luďka Suchomela zaměří na energetiku. Liberecký kraj totiž připravuje novou komplexní energetickou koncepci a uvažuje i o využití větrných zdrojů energie. "Poznatky Norů nám při tom budou užitečné," konstatoval Suchomel.

Oblasti spolupráce vyplynou podle podepsaného návrhu vždy ze schválených dvouletých programů. Liberečtí zastupitelé by podle zástupkyně hejtmana Evy Bartoňové uvítali spolupráci i na akademické půdě. Například při spolupráci studentů na společných projektech a při výměnných studijních stážích.

Při vytváření dohody o vzájemné spolupráci vycházeli zástupci Libereckého kraje ze zkušeností Městského úřadu v České Lípě. Ten s norským Molde úspěšně spolupracuje od roku 1992. Letos v březnu se v České Lípě uskutečnilo česko-norské fórum, které přineslo užitečné kontakty mezi podnikateli v obou zemích.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist