https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vzteklina-se-z-rychnovska-prenesla-na-usteckoorlicko
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vzteklina se z Rychnovska přenesla na Ústeckoorlicko

9.1.2001 15:50 | ÚSTÍ NAD ORLICÍ (ČIA)
Zvýšený výskyt onemocnění vzteklinou evidují veterináři v okrese Ústní nad Orlicí. Jen od začátku tohoto roku zaznamenali pět nových případů, celkem bylo zaznamenáno 9 výskytů.
 

Jak uvedla Dobromila Páleníková z Okresní veterinární správy v Ústí nad Orlicí, smrtelně nebezpečné infekční onemocnění se šíří i přes mimořádná preventivní opatření mezi liškami stále více do vnitrozemí. Hned pět případů bylo zaznamenáno v okolí Klášterce nad Orlicí, kde dokonce vzteklá liška zaútočila na psa.

Zvýšený výskyt vztekliny byl závěrem loňského roku zaznamenán také v sousedním okrese Rychnov nad Kněžnou, kde veterináři evidovali více než 60 nakažených zvířat. Zde je však již onemocnění na ústupu. Na Ústeckoorlicku odborníci nepředpokládají, že vzteklina ustoupí dříve než na jaře. Do té doby platí opatření veterinární správy, které majitelům psů a koček zakazuje nechat je volně pobíhat.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist