https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/wwf-upozornuje-na-ekologickou-krizi-na-balkane
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

WWF upozorňuje na ekologickou krizi na Balkáně

7.5.1999 16:30 | BRUSEL (Reuters)
Bombardovací kampaň NATO v Jugoslávii hrozí vznikem ekologické krize, oznámil Světový fond na ochranu přírody (WWF) v pátek 7. května.
 

Ochranářská organizace vyzvala k tomu, aby země postiženého regionu přistoupili k provádění mezinárodního plánu pro záchranu životního prostředí v rámci Konvence na ochranu řeky Dunaj a Dunajského ekologického programu.

"Humanitární problémy jsou tím prvním a hlavním, na co myslíme," řekl Philip Weller z WWF. "Ale pouze okamžitá opatření na zastavení znečišťování zabrání tomu, aby humanitární katastrofu následovala katastrofa ekologická."

Množství neidentifikovaných znečišťujících látek uniklo do Dunaje, přičemž největší problém představují ropné skvrny, uvádí WWF, která také dodává, že obzvláště ohroženy jsou dolní tok Dunaje a Černé moře.

Dunaj je oblastí velkého ekologického významu, zdůrazňuje WWF, a zdrojem pitné pro deset milionů lidí.

Znečištění vyvolané válkou může mít bezprostřední dopady na ryby a další vodní organismy a, v dlouhodobější perspektivě, by mohlo zvýšit množství jedovatých látek v potravním řetězci, varuje WWF.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist