https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-ceske-republiky-se-vyvazi-i-exoticka-zvirata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z České republiky se vyváží i exotická zvířata

1.6.2000 14:55 | PRAHA (EkoList)
Přes 25 miliónů živých zvířat bylo legálně vyvezeno z České republiky od ledna do dubna 2000. Největší podíl z vyvezených živočichů tvoří osm miliónů užitkových a osm miliónů akvarijních ryb. EkoListu to dnes řekl mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.
 

Drůbež je zastoupena v českém exportu živých tvorů šesti a půl miliónem jedinců. Zajímavostí je, že počet legálně vyvezených exotických hlodavců dosáhl také docela vysokého čísla 768. "Jsou to různí křečci, křečíci, pískomilové či činčily," říká Duben. Větším počtem jsou ale zastoupeni i vodní ptáci (666 tisíc kusů), brojleři (338 tisíc kusů). Z ČR bylo také za první čtyři měsíce tohoto roku vyvezeno přes 55 tisíc exotických papoušků. Zbytek tvoří různé menší počty koní, či například morčat.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist