https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-vichrici-polamanych-vetvi-maji-uzitek-zvirata-v-prazske-zoo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z vichřicí polámaných větví mají užitek zvířata v pražské zoo

2.11.2017 13:09 | PRAHA (Ekolist.cz)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Hamerník / Zoo Praha
Deset kontejnerů větví, které má na svědomí ničivá vichřice z neděle, přijala pražská zoo od veřejnosti a hasičů z Prahy 8. Díky tomuto množství si budou orangutani, gorily, zubři, žirafy a další obyvatelé Zoo Praha na větvích pochutnávat až do konce týdne. Informuje o tom pražská zoo.
 

Úklid po vichřici probíhal nejen v areálu zoologické zahrady, ale také mimo ni. Na výzvu, že polámané větve je možné po předchozí domluvě dovézt do zoo, kde budou nabídnuty zvířatům, zareagovala veřejnost velmi pozitivně. „Děkujeme všem, kteří se do naší akce zapojili. Zejména pak hasičům z Prahy 8, kteří k nám dovezli dva kontejnery větví z městské části, kde uklízeli,“ oceňuje ochotu lidí Ladislav Žoha, vedoucí krmivářů v Zoo Praha, a doplňuje: „Celkem jsme po vichřici naplnili deset kontejnerů a zvířata si na větvích budou pochutnávat i o víkendu.“

Zkrmování větví probíhá v pražské zoo od úterý, kdy se opět otevřela veřejnosti. Na víkend jsou pak v plánu speciální komentovaná krmení.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist