https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-vojenskeho-prostoru-ralsko-bude-mozna-obri-zabavni-park
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z vojenského prostoru Ralsko bude možná obří zábavní park

8.8.2000 17:40 | RALSKO (ČIA)
Největší zábavní park v České republice na rozloze téměř 350 hektarů by mohl do pěti let vzniknout v bývalém vojenském prostoru Ralsko - Kuřivody na Českolipsku. ČIA to potvrdil starosta Ralska Jindřich Šolc s tím, že zájem o stavbu obřího areálu projevili před rokem příslušníci slavné cirkusové rodiny, podnikatelé Jiří a Bohumil Kludských.
 

Společnost Kludský Land již začala od soukromých osob vykupovat část pozemků. Se státní společností Privum, která zajišťuje správu majetku v bývalých vojenských újezdech Milovice-Mladá a Ralsko, uzavřela smlouvu o smlouvě budoucí na pronájem prostor.

Součástí špičkového zábavního parku evropských parametrů má být rovněž golfové hřiště a hotelové kapacity. V současnosti probíhá příprava obřího projektu za účasti amerických odborníků. Realizace náročné investice v hodnotě několika set amerických dolarů na dosud nevyužitých plochách by v regionu přineslo práci několika stovkám lidí.

Stále je však ještě otevřena možnost využití rozsáhlých prostor po bývalé Sovětské armádě jako průmyslových a výrobních zón.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist