https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/za-ekologickou-havarii-na-jablonecku-hrozi-milionova-pokuta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za ekologickou havárii na Jablonecku hrozí milionová pokuta

24.7.2002 16:19 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Pokutu do výše jednoho milionu korun může referát životního prostředí Okresního úřadu v Jablonci nad Nisou udělit za ekologickou havárii, v jejímž důsledku uhynuly 19. července v řece Nise desítky pstruhů a lipanů. ČIA to dnes potvrdil vedoucí referátu Martin Holubec s tím, že tak vysoká pokuta ale hrozí jen v případě, pokud znečištění způsobila právnická osoba.
 

Pátrání po viníkovi podle Holubce pokračuje a referát životního prostředí čeká na výsledky laboratorních rozborů odebrané vody. "Vytipovali jsme tři lokality na Jablonecku, odkud se jedovatá látka mohla do vody dostat. Výsledky očekáváme do týdne," řekl Holubec.

Podle hasičů se jedovatá látka do řeky dostala pravděpodobně z kanalizace na křižovatce ulic Tovární a Liberecká v Jablonci nad Nisou. Mrtvé ryby nacházeli rybáři zhruba na šestikilometrovém úseku řeky od Jablonce do Vratislavic. Škody odhadují jen na necelé dva tisíce korun. Podle Holubce je ale fakt, že byla otrávena pstruhová voda, velmi alarmující, a proto nebude úřad k viníkovi nijak shovívavý.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist