https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/za-psy-budou-od-ledna-v-praze-platit-i-vsichni-hlaseni-cizinci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za psy budou od ledna v Praze platit i všichni hlášení cizinci

16.12.2019 00:11 | PRAHA (ČTK)
Za psy budou v Praze od ledna platit také cizinci s pobytem v hlavním městě. / Ilustrační foto
Za psy budou v Praze od ledna platit také cizinci s pobytem v hlavním městě. / Ilustrační foto
Foto | JenniGut / Pixabay
Za psy budou v Praze od ledna platit také cizinci s pobytem v hlavním městě. Přestal se rozlišovat rozdíl mezi přihlášením k trvalému pobytu a hlášením místa pobytu. Rozšířil se tím okruh poplatníků. Na základě novely zákona pražští zastupitelé v pátek schválili změnu vyhlášky o poplatku ze psů. Nově mají na nižší poplatek nárok také lidé starší 65 let. Nadále bude platit pro všechny, kteří pobírají důchod a je jejich jediným zdrojem příjmu. Stávající sazba se nemění.
 

Podle veterinární zákona musí být od ledna nově každý pes označen čipem. Praha toto pravidlo zavedla už v roce 2005.

Za jednoho psa majitel v Praze ročně zaplatí 1500 korun, za každého dalšího 2250 korun. Za psa chovaného v rodinném domě v městských částech Praha 1 až 15 a Praha 17 zaplatí majitel 600 korun, za druhého a dalšího 900 korun. Pes chovaný v rodinném domě v jiných částech města majitele přijde na 300 korun, každý další na 600 korun. Snížená sazba za jednoho psa je 200 korun, za druhého a dalšího 300 korun.

Poplatek se platí za každého psa staršího tří měsíců. Správu poplatků vykonávají městské části. V Praze bylo loni podle magistrátu přihlášeno 83.297 psů. Nejvíce jich bylo evidováno v Praze 4, a to 8164.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist