https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/za-strojni-koseni-chranenych-luk-zaplati-praha-300-000-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za strojní kosení chráněných luk zaplatí Praha 300 000 korun

7.7.2016 16:54 | PRAHA (ČTK)
Za strojní kosení a mýcení luk ve čtyřech zvláště chráněných lokalitách zaplatí letos pražský magistrát 300 000 korun. Vyplývá to ze smlouvy, kterou úřad zveřejnil na webu. Zakázka se týká přírodních parků Slavičí údolí, Vidoule, Radotínské skály a Prokopské údolí.
 

Magistrát objednal kosení 22 hektarů luk a klučení 1,8 hektaru zarostlých ploch. Většinou jde o těžko dostupná místa, která leží ve svazích. Zemědělec, který zasázku získal, bude do poloviny října zajišťovat nejen kosení, ale i odvoz trávy a větví a jejich ekologickou likvidaci.

Podobnou službu každoročně zajišťují v pražských přírodních lokalitách i stáda ovcí a koz. S hospodářskými zvířaty se lidé v létě potkají na desítkách míst, například v Šáreckém a Prokopském údolí nebo v Trojské kotlině. Pastva má v metropoli dlouholetou tradici. Těžko dostupné louky podle historických dokumentů spásala domácí zvířata už v 19. století.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist