https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/za-tri-tydny-zacina-uklidova-akce-uklidme-svet-uklidme-cesko
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za tři týdny začíná úklidová akce Ukliďme svět, ukliďme Česko

17.3.2018 01:27 | PRAHA (Ekolist.cz)
V loňském roce se do úklidové akce aktivně zapojilo přes 96 tisíc dobrovolníků, kteří uklízeli na 2 500 místech. / Foto z minulého ročníku Ukliďme svět, ukliďme Česko
V loňském roce se do úklidové akce aktivně zapojilo přes 96 tisíc dobrovolníků, kteří uklízeli na 2 500 místech. / Foto z minulého ročníku Ukliďme svět, ukliďme Česko
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V sobotu 7. dubna se mohou zapojit dobrovolníci po celé republice do akce “Ukliďme svět, Ukliďme Česko“. Patronkou akce se letos stala sportovkyně roku 2017 Gabriela Koukalová.
 

V loňském roce se do úklidové akce zapojilo přes 96 tisíc dobrovolníků, kteří uklízeli na 2 500 místech, uvedl Miroslav Kubásek, jeden ze zakladatelů akce. K překonání rekordu účasti na akci by mohla napomoci řada známých osobností, které se také zúčastní. Mezi nimi letos vyniká biatlonistka Gabriela Koukalová. “Velmi si vážíme toho, že se Gábina Koukalová stala naší patronkou a věřím, že se nám díky tomu podaří letos do uklízení zapojit ještě širší veřejnost,” dodává Kubásek.

“Při tisícovkách naběhaných tréninkových kilometrů se pohybuji převážně v přírodě. Sníh sice většinu nepořádku milosrdně zakrývá, ale přesto je odpadků v lese víc než je zdrávo a občas nám i komplikují přípravu,“ komentuje svoji účast Gabriela Koukalová. Podle ní není výjimkou, když při jízdě ve stopě vytáhne na hůlce třeba PET lahev nebo jiný předmět, který nemá v lese co dělat. Proto sama už dříve odpadky ze stopy sbírala a podpořit akci Ukliďme svět, ukliďme Česko, jí přišlo jako prima nápad. “Snad to trochu pomůže, aby toho nepořádku vznikalo co nejméně,“ doplňuje sportovkyně.

Organizátoři akce pak vyzývají: “Zapojit se může každý, stačí udělat první krok, zaregistrovat se jako organizátor, nebo se přidat k úklidu jako dobrovolník. Na tom, jak vypadá naše prostředí, se podílíme všichni, i za jeden den lze udělat velkou změnu.“ Seznam míst, kde se bude uklízet, ukazuje interaktivní mapa na www.UklidmeCesko.cz. Akce Ukliďme svět, ukliďme Česko je organizovaná Českým svazem ochránců přírody a spolkem Ukliďme Česko.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist