https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zacala-85-hlavni-sezona-v-prazske-zoologicke-zahrade
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Začala 85. hlavní sezona v pražské zoologické zahradě

25.3.2016 20:14 | PRAHA (ČTK)
V pražské zoologické zahradě začala 85. hlavní sezona. V sobotu ve 13:30 byla slavnostně otevřena výrobna papíru ze sloního trusu, v 15:00 pokřtil zpěvák Miroslav Žbirka mládě mravenečníka. Chovatelé také očekávají narození slůněte samice Janity, termín porodu u slonů může ale být kdykoliv v období 40 dnů.
 

Výrobna sloního papíru se letos může stát vyhledávanou atrakcí zoo. Ruční papír z této netradiční suroviny si budou moci vyrobit samotní návštěvníci. Sloní trus může být surovinou pro výrobu papíru vzhledem k poměrně nedokonalému trávení těchto zvířat, které způsobuje, že značná část pozřené vlákniny zůstává nestrávena. V domovině asijských slonů je možnost využití sloního trusu pro tyto účely dobře známa. Například na Srí Lance jsou podobné výrobny jako ta pražská turistickou atrakcí.

Hlavní sezonu v 11:30 u vzdělávacího centra slavnostně zahájil ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek společně s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO). O 45 minut později byla v zatáčce nad hlavním vchodem odhalena kopie busty zakladatele pražské zoologické zahrady Jiřího Jandy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist