https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zacala-vystavba-dalsi-casti-zeleznicniho-koridoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Začala výstavba další části železničního koridoru

26.4.2004 10:42 | PRAHA/ZÁBŘEH NA MORAVĚ (ČIA)
Rekonstrukci dalšího úseku odbočné větve II. tranzitního železničního koridoru mezi Zábřehem na Moravě a Krasíkovem dnes zahájilo sdružení firem Stavby silnic a železnic, Subterra a Metrostav. Hlavním záměrem projektu je optimalizace traťového úseku v délce přibližně 15,6 kilometru včetně modernizace železničních stanic Hoštejn a Zábřeh na Moravě. Podle Anny Novákové, mluvčí investorské Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), se náklady vyšplhají na zhruba 3,5 miliardy korun.
 

Stavba leží na trati mezi Přerovem a Českou Třebovou, která spojí I. a II. mezinárodní železniční koridor. Cílem stavebních prací je zlepšit parametry železniční trati, modernizovat stavební a technologické části a v neposlední řadě zvýšit nejvyšší dovolenou rychlost až na 160 km/hod.

Jak dále ČIA řekla Nováková, projekt přibližně ze 60 procent financuje příspěvek z evropského fondu ISPA ve výši 72,78 milionu eur (přibližně 2,4 miliardy korun). Stavba, s jejímž dokončením se počítá v roce 2007, zahrnuje mimo jiné rekonstrukce železničního spodku a svršku, pozemních staveb a nástupišť, železničních mostů či sdělovacího a zabezpečovacího zařízení v železničních stanicích Hoštejn a Zábřeh na Moravě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist