https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zacala-vystavba-dalsiho-useku-metra
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Začala výstavba dalšího úseku metra

22.9.2000 16:00 | PRAHA (ČIA)
Slavnostní poklepání na základní kámen, které nedaleko obchodního domu Ládví v Praze 8 provedli zástupci státu, města, Dopravního podniku hl.m.Prahy a Metrostavu zahájilo výstavbu dalšího úseku pražského metra, konkrétně trasy C IV. Ten povede ze stanice Nádraží Holešovice do stanice Ládví, bude měřit téměř čtyři kilometry a jeho vybudování přijde na celkem 7,5 miliardy korun.
 

Podle primátora Jana Kasla pomůže nový úsek metra, který má být hotový do konce roku 2003 především řešit složitou dopravní situaci v ulici V Holešovičkách "Věřím, že se dočkáme rychlého pokračování této stavby směrem odsud na východ do Letňan," uvedl primátor. Doufá také, že městu Praha pomůže s financováním výstavby podzemní dráhy stát. To také slíbil přítomný ministr dopravy a spojů Jaromír Schling. "Příspěvku se může město dočkat ze Státního fondu dopravní infrastruktury," upozornil. Část nákladů bude financovat i Evropská banka pro obnovu a rozvoj. Premiér Miloš Zeman doplnil, že brzké spuštění jaderné elektrárny Temelín zajistí dostatek elektrické energie. Přesun části dopravy na elektrifikovanou trakci může podle něj dopravu zlevnit a učinit ji více ekologickou. Úsek mezi Holešovicemi a Ládvím bude mít jednu mezilehlou stanici. Na trase C není rozhodně poslední. Po jeho dokončení by se totiž mělo začít stavět pokračování do Letňan, kam by první vozy s cestujícími měly dorazit v roce 2006.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist