https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zachranari-v-brdech-trenuji-zasah-po-padu-maleho-letadla
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Záchranáři v Brdech trénují zásah po pádu malého letadla

29.9.2016 09:12 | OBECNICE (ČTK)
Pád malého letadla do oblasti, kde se může vyskytovat munice, je tématem dnešního cvičení integrovaného záchranného systému v bývalém vojenském prostoru v Brdech. Původně bylo jedním z cílů prověřit dva nedávno zakoupené policejní drony, kvůli silnému větru ale malé bezpilotní letouny nemohly vzlétnout. Záchranáři mají k dispozici terénní vozidla a další policejní techniku.
 

Do cvičení, které začalo ráno na bývalé letecké střelnici Houpák, se zapojily desítky členů záchranných složek, jako jsou hasiči, policisté, záchranáři i další specialisté. Na simulované nehodě letadla pro pět cestujících si ověřují, jak by postupovali při záchranných a likvidačních pracích v prostoru, který neprošel pyrotechnickou očistou.

Bývalý vojenský újezd je od letošního roku chráněnou krajinnou oblastí. Pěším a cykloturistům se ale zatím otevřela jen část území. Veškeré plochy, kde už nebude působit armáda, budou pro veřejnost otevřené až po dokončení povrchového pyrotechnického průzkumu. Termín mají vojáci do konce příštího roku.

Na příští rok Středočeský kraj připravuje cvičení, které má prověřit ochranu vodní nádrže Želivka například v případě útoku teroristů. Kromě záchranných složek by se ho měli účastnit i členové takzvaných aktivních záloh. V roce 2014 středočeské záchranné složky zkoušely připravenost na likvidaci ohnisek nákaz ptačí chřipkou, letos v dubnu se konalo velké cvičení na Berounsku zaměřené na migrační krizi.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist