https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zacina-sezona-pravidelnych-nostalgickych-vlaku-cd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Začíná sezóna pravidelných nostalgických vlaků ČD

22.6.2001 12:42 | PRAHA (ČIA)
V sobotu 23. června 2001 se opět rozběhne sezóna pravidelných nostalgických vlaků Českých drah, tažených parními lokomotivami. Jako první odstartují Posázavské linky na trase Praha hlavní nádraží - Čerčany - Kácov, na které naváže v pátek 6. července start akce Šumavské léto s párou 2001 na trati Nové Údolí - Černá v Pošumaví. ČIA to oznámil Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Zvláštní parní vlak tažený lokomotivou 464.102 zvanou "ušatá" vyjede na trať mezi Prahou hl. n. a Kácovem celkem devětkrát, a to v termínech 23. a 24. června, 7., 8., 21. a 22. července, 18. a 19. srpna a 1. září 2001. Oproti loňsku bude vlak vyjíždět již z Prahy hl. n. (dosud začínal v železniční stanici Praha - Braník), odkud má v sobotu i v neděli odjezd v 8.10 hod. Ve vlaku budou zařazeny také vozy pro přepravu kol a sportovních plavidel, chybět nebude ani bufetový vagón.

První možnost svézt se zvláštním parním vlakem mezi Novým Údolím na česko - německé hranici a Černou v Pošumaví dostanou návštěvníci Šumavy ve sváteční pátek 6. července 2001. Od tohoto data bude nostalgický vlak tažený parní lokomotivou 310.093 z roku 1901 brázdit šumavské tratě každý víkendový den až do soboty 15. září 2001. Souprava bude sestavena ze šesti historických vozů, z nichž nejstarší pochází z roku 1882 a je určen pro přepravu kol a lodí. I v tomto vlaku budou mít cestující možnost občerstvit se během jízdy, a to v barovém voze z roku 1921.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist