https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahrady-prazskeho-hradu-ziskaly-mezinarodni-cenu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zahrady Pražského hradu získaly mezinárodní cenu

13.5.2002 18:18 | PRAHA (ČIA)
Mezinárodní cenu Carla Scarpa za zachování historických zahrad pro rok 2002 získaly zahrady Pražského hradu. Při této příležitosti pořádá Italský kulturní institut ve spolupráci s Nadací Benetton Studi Ricerche kolokvium věnované dialogu Masaryk - Plečnik, jehož se v úterý 14. května zúčastní významní odborníci. ČIA o tom informovala Xenie Svobodová z Italského kulturního institutu.
 

Cílem kolokvia je přispět ke studiu vztahu mezi slovinským architektem Josipem Plečnikem, autorem zahrad i mnoha dalších architektonicky významných děl na Pražském hradě, a prezidentem Tomášem Garriguem Masarykem, který byl objednavatelem a podporovatelem jeho díla. Na kolokviu vystoupí například Damjan Prelovšek ze slovinské Akademie věd a umění, odborník na soudobou architekturu Vladimír Šlapeta z ČVUT Praha, ředitel Veletržního paláce Tomáš Vlček či architekt Domenico Luciani.

Mezinárodní cena Carla Scarpa za zachování historických se uděluje již potřinácté a je součástí kampaně, která má upozornit na lokality "obdařené zvláštním souladem přírodních krás a historické paměti". Cílem ceny je podpora a šíření kultury "zacházení s krajinou". Udělení ceny ve formě mosazné pečeti, kterou získá instituce pečující o lokalitu, doprovází vydání publikace o oceněné lokalitě, finanční příspěvek či sbírka bibliografických a kartografických údajů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist