https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahranicni-investor-chce-v-kladne-vybudovat-hlinikarnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zahraniční investor chce v Kladně vybudovat hliníkárnu

3.1.2001 15:45 | KLADNO (ČIA)
Nový výrobní areál pravděpodobně vyroste v původní průmyslové zóně v Kladně. Výstavbu závodu na zpracování hliníku ve staré kladenské průmyslové oblasti projednává v těchto dnech mexická společnost Nemak se stávajícím majitelem Poldi, společností Scholz Stahlzentrum Ost (SZO).
 

První rozhovory o vybudování rozsáhlých provozů potvrdil Václav Mazánek z agentury Bison, která mediálně zastupuje SZO. "Vedení SZO bylo skutečně kontaktováno zahraničním investorem, který projevil zájem o pozemky v závodě Poldi, kde hodlá vybudovat moderní provozy na výrobu hliníkových hlav automobilových motorů," uvedl V. Mazánek. Podle jeho vyjádření by měl být dopad na životní prostředí minimální.

O vybudování stejné továrny se Nemak pokusil v Plzni, zde se však setkal s výrazně negativní reakcí veřejnosti. Ta v protestní petici vyjádřila obavy z možných emisí dopadajících z lokality Borská pole na blízkou obytnou zástavbu.

Zájem Nemaku o území Poldi je dán požadavkem na velikost pozemku, který je údajně schopna nabídnout pouze firma SZO. "Další postup bude jasný v příštích týdnech, nyní nemůžeme z určitostí nic bližšího říct," dodal Mazánek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist