https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zajem-o-odber-hnedeho-uhli-z-dolu-bilina-v-techto-dnech-roste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zájem o odběr hnědého uhlí z Dolů Bílina v těchto dnech roste

13.6.2001 10:38 | BÍLINA (ČIA)
Zvýšený zájem o odběr hnědého uhlí zaznamenávají v těchto dnech v Dolech Bílina (DB) na Teplicku, které jsou součástí důlní společnosti Severočeské doly Chomutov. Ředitel Úpravny uhlí v Ledvicích (ÚUL) Milan Vrzák dnes ČIA řekl, že příznivá katalogová cena tříděného uhlí pro měsíce květen a červen způsobila, že nákladní automobily najíždějí pod násypky uhelných zásobníků ÚUP dnem i nocí. K tomu Vrzák dodal, že bílinské uhlí zpracovávané v Ledvicích patří svým nízkým obsahem síry a popelovin k nejkvalitnějším. Hodí se proto pro vytápění i v lokalitách s inverzním charakterem ovzduší.
 

V současných dnech se z ÚUL naváží do uhelných skladů denně na tři tisíce tun kvalitního tříděného uhlí druhů ořech I. a ořech II. i kostka. To je třikrát více než v zimních měsících. ÚUL v Ledvicích ročně zpracuje kolem osmi milionů tun uhlí, vytěženého v DB. Převážná část uhelných produktů z ledvické úpravny je určena pro tepelné elektrárny ČEZ a velké teplárny Menší část, zhruba dva miliony tun produkce úpravny tvoří uvedené druhy tříděného uhlí se sníženým obsahem síry.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist