https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zajem-o-sluzby-cd-oproti-nekterym-ocekavanim-neklesa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zájem o služby ČD oproti některým očekáváním neklesá

24.3.2002 11:25 | PRAHA (ČIA)
Ani po dvojnásobném zdražení jízdného na Českých drahách (ČD), ke kterému došlo v průběhu ledna letošního roku, neklesá zájem cestujících o služby ČD. V únoru totiž dráhy přepravily celkem 15,2 milionu cestujících, tedy stejně jako v únoru loňského roku. Únorové tržby se vzhledem ke zdražení jízdného oproti loňskému roku zvýšily o 6,79 milionu korun. ČIA to potvrdila Zdenka Celá z tiskového oddělení ČD.
 

Jak dále uvedla, v lednu letošního roku se počet Českými dráhami přepravených cestujících zvýšil vzhledem k lednu 2001 o čtyři procenta, lednové tržby byly vyšší o 87,88 milionu korun. V lednu a v únoru roku 2002 bylo ve vnitrostátní dopravě přepraveno o dvě procenta více osob než ve stejném období roku předchozího. Tržby z cestujících byly za oba měsíce vyšší o 94,67 milionu korun než loni.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist