https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zajemci-mohou-hlasovat-v-ankete-o-park-roku-soutezi-jich-12
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zájemci mohou hlasovat v anketě o Park roku, soutěží jich 12

15.9.2021 14:15 | PRAHA (ČTK)
O cenu veřejnosti stejně jako o hlasy odborné poroty se uchází 12 přihlášených parků z celé České republiky.
O cenu veřejnosti stejně jako o hlasy odborné poroty se uchází 12 přihlášených parků z celé České republiky.
Foto | Eric X / Unsplash
Zájemci mohou počínaje dneškem hlasovat v anketě o Park roku. O cenu veřejnosti stejně jako o hlasy odborné poroty se uchází 12 přihlášených parků z celé České republiky, uvedla ředitelka pořádajícího Svazu zakládání a údržby zeleně Jana Šimečková. V posledním ročníku zvítězila revitalizace Tyršových sadů - Podzámeckého parku v Pardubicích.
 

Letošní 17. ročník ankety podle organizátorů poprvé výrazněji vyzdvihuje téma hospodaření s dešťovou vodou. Projekty v těchto dnech v terénu hodnotí i šestičlenná odborná porota. Souboj o cenu veřejnosti potrvá měsíc. Hlasující může podpořit i více parků a přidělit soutěžnímu dílu jednu, dvě nebo tři hvězdičky. Do ankety se lidé z jedné IP adresy můžou zapojit vždy jednou za týden. "Pořadí parků, v jakém se zobrazují na webové stránce, se neustále mění, aby žádný park nebyl v průběhu hlasování zvýhodněn," uvedla Šimečková.

I letos se do přehlídky přihlásily jak parky po rekonstrukci nebo revitalizaci, tak ty nově založené. Projekt musel být dokončený nejpozději v roce 2013. Zhotovitelé, investoři nebo projektanti přihlásili díla od proměny lesních porostů v Máchově kraji v lesopark až po úpravu někdejší skládky stavebního materiálu vedle satelitního městečka v Praze-Slivenci.

Vyhlášení výsledků, o kterých rozhodne porota i laická veřejnost, je v plánu 21. října v Pardubicích. Uskuteční se jako součást odborné konference Parky pro život – trendy, tradice, budoucnost.

V posledním ročníku v 2019 zvítězila revitalizace Tyršových sadů - Podzámeckého parku v Pardubicích. O titul se tehdy ucházelo 14 parků, nejvíce za dobu existence soutěže.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist