ČIA,SITA"> Zájemci o slovenské SAD budou muset obnovit vozový park - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zajemci-o-slovenske-sad-budou-muset-obnovit-vozovy-park
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zájemci o slovenské SAD budou muset obnovit vozový park

15.11.2000 14:15 | PRAHA (<A HREF="http://cia.atlas.cz" TARGET="_blank">ČIA</A>,SITA)
Slovenská vláda chystá privatizaci 17 státních podniků Slovenské autobusové dopravy (SAD). Budoucí investoři zaplatí 95 až 97 % kupní ceny podniků investicemi do vozového parku městské a příměstské dopravy. O privatizaci podniků SAD projevilo zájem 37 investorů, mezi nimiž jsou i české společnosti.
 

Právě obnova vozového parku a efektivnější využívání majetku je hlavním důvodem privatizace podniků SAD. Věkový průměr autobusů městské a příměstské dopravy převyšuje 12 roků. V oblasti městské a příměstské dopravy vykazují všechny podniky SAD ztrátu. Stát ročně dotuje SAD miliardou Sk.

Privatizace SAD proběhne ve dvou fázích. Po transformaci SAD na akciové společnosti prodá stát 49% podíly jednotlivým investorům. V druhé části bude převedeno 34 % akcií na vyšší územně správní celky a zbylých 17 % bude doprivatizováno. Slovenský Fond národního majetku si před druhou fází privatizace dočasně ponechá v SAD většinový podíl, ale práva akcionáře bude vykonávat ministerstvo dopravy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist