https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zakaz-dovozu-hoveziho-z-rakouska-byl-zrusen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zákaz dovozu hovězího z Rakouska byl zrušen

18.1.2001 16:30 | PRAHA (ČIA)
Státní veterinární správa zrušila zákaz dovozu skotu, hovězího masa a krmiv z Rakouska. Původně měl zákaz platit od dnešního dne, ale rakouská strana ve středu večer dementovala výskyt nemoci šílených krav na svém území. "Zákaz dovozu tak vůbec nevstoupil v platnost," sdělil dnes ČIA mluvčí státní veterinární komise Josef Duben.
 

Česká strana se rozhodla pro uvalení zákazů dovozu na hovězí produkty z Rakouska a Itálie poté, co se v těchto zemích vyskytlo podezření na nemoc šílených krav. Itálie pak toto podezření potvrdila opakovaným testem na nemocném dobytku. "Na potvrzení rakouské strany jsme čekali celý den, takže byl z Rakouska dovoz zakázán," přiblížil J. Duben.

Zákaz dovozu hovězího se v současné době vztahuje na všechny země Evropské unie, s výjimkou Rakouska, Švédska, Finska a Řecka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist