https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zakladni-kamen-haly-sazka-ma-byt-polozen-v-zari
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Základní kámen Haly Sazka má být položen v září

18.7.2002 16:55 | PRAHA (ČIA)
Územní rozhodnutí pro výstavbu Haly Sazky dnes nabylo právní moci. Tento akt je podmínkou získání stavebního povolení a de facto možnosti začít se stavebními pracemi. Společnost Bestsport, která výstavbu haly pro Sazku realizuje, se podle slov jejího mluvčího Jana Valy chystá stavět od poloviny srpna a na září plánuje položení základního kamene multifunkční arény. "Teď již nepochybuji, že mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2004 bude v naší hale na Vysočanech," řekl dnes Vala.
 

Tím Vala odmítl možnost konání hokejového mistrovství světa v Areně Hagibor, která by měla být dokončena také do roku 2004. "Naším jediným konkurentem pro mistrovství jsme my sami a čas," dodal Vala. Společnost Bestsport podala během května žádosti o tři stavební povolení na kolektor a předložky sítí, terénní úpravy a zajištění stavební jámy. Dokumentace pro další části stavby architekti už podle Valy připravili. Bestsport očekává, že by mohl první stavební povolení získat po dvaceti dnech. Vala dnes novináře ujistil, že všechny úkony k výstavbě haly jsou realizovány v souladu s harmonogramem tak, aby mohla být hrubá stavba dokončena v březnu 2003. Do konce příštího roku by měly být skončeny práce na interiérech arény.

V areálu bývalé ČKD Lokomotivka, kde Hala Sazka vyroste, nyní probíhají demoliční a sanační práce. Dodavatelské firmy podle informací Bestsportu dokončily zhruba z 80 procent demolici budov a odvezli 60 procent kontaminované zeminy. "Každou hodinu se provádějí kontrolní měření a kontaminovaná zemina se podle míry znečištění třídí a odváží na skládky. Na průběh sanace dohlížejí i pracovníci Fondu národního majetku," uvedl Vala. Vyčištěné staveniště bude podle něho Sazce předáno včas. "Bestsport se v nejbližší době chystá vyhlásit výběrová řízení na jednotlivé dodavatele stavby," upřesnil Vala.

Multifunkční Hala Sazka je součástí projektu víceúčelového centra Zelený ostrov, který počítá vedle haly Sazky s vybudováním zábavního a společenského komplexu s hotelem, multimediální scénou, komerčními prostory a parkem. Samotná víceúčelová hala bude kruhová a šestiúrovňová s dvěma diváckými a jedním klubovým a firemním patrem. Celková kapacita se podle druhu využití pohybuje mezi 20 tisíci diváky při rockových koncertech a necelými 17 tisíci hokejových fanoušků. Součástí první chystané etapy pro zajištění konání mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2004 v České republice je výstavba Haly Sazky a připojené tréninkové haly.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist