https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zakon-ippc-ceka-na-zakon-o-ovzdusi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zákon IPPC čeká na zákon o ovzduší

18.1.2002 12:25 | PRAHA (EkoList)
Ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD) dnes ráno před novináři připustil, že Senát včera vrátil zákon o integrované prevenci a omezování znečištění (IPPC) Poslanecké sněmovně právem, protože došlo k časovému nesouladu s projednáváním zákona o ovzduší. Senátoři zákon IPPC neschválili, protože odkazuje na ještě nepřijatý zákon o ovzduší. Ten přijde na řadu jednání pléna Senátu až 31. ledna.
 

Navrhovaný zákon obsahuje právní úpravu nejen ochrany ovzduší, ale i ozónové vrstvy Země, ochranu klimatického systému Země, ochranu před světelným znečištěním a novely některých souvisejících zákonů, například o technických požadavcích na výrobky a o ochraně veřejného zdraví. Zařazením části o ochraně klimatického systému Země do zákona o ovzduší se Česká republika přiřadila mezi několik málo států, které podnikají k ochraně této oblasti legislativní úpravy.


reklama

 
Tomáš Kramár

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist