https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zakon-o-podpore-obnovitelnych-zdroju-poslanci-odlozili-na-unor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zákon o podpoře obnovitelných zdrojů poslanci odložili na únor

26.1.2005 15:01 | PRAHA (ČIA)
Projednávání zákona o obnovitelných zdrojích energie na hospodářském výboru sněmovny dnes poslanci přerušili do 8. února. Poslanci schválili změnu, která navrhuje podporu těžby metanu z hlubinných dolů. Stejně tak podpořili návrh místopředsedy sněmovny Vojtěcha Filipa (KSČM) na podporu využití bioplynu.
 

Do 8. února má ministerstvo financí pro poslance vypracovat analýzu o dopadu zákona na spotřebitelské ceny. Poslanci schválili komplexní pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, který se zabývá pouze úpravou u výroby elektrické energie, a návrh poslance Vojtěcha Filipa, který zapracovává do zákona dotace pro bioetanol jako ekologickou formu energie.

Zákon o podpoře obnovitelných zdrojů energií má podpořit alternativní zdroje výroby elektrické a tepelné energie po vzoru Německa. Společnosti vyrábějící elektřinu z obnovitelných zdrojů si budou moci vybrat mezi systémem pevných výkupních cen a systémem takzvaných zelených bonusů. Poslanci hospodářského výboru však mají výhrady k podpoře některých zdrojů, zejména pak k výrobě elektřiny z větrné energie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist