https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zamestnance-bosche-mozna-doveze-vlak-az-k-podniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zaměstnance Bosche možná doveze vlak až k podniku

20.7.2001 08:50 | JIHLAVA (ČIA)
Nová železniční stanice by měla být v nejbližší době postavena ve Starém Pávově u Jihlavy. Právě zde totiž plánuje vybudovat a zprovoznit další výrobní halu firma Bosch Diesel, která si vybudování zastávky vyžádala pro své zaměstnance. Jak uvedla tisková mluvčí jihlavské pobočky závodu Bosch Monika Marešová, filosofií firmy je, aby dojíždějící zaměstnanci nemuseli složitě přesedat a vystoupili přímo v místě pracoviště.
 

Žádost firmy v současné době projednává generální ředitelství Českých drah a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by výsledek jednání mělo být zamítavý. Zřízení zastávky podporuje i krajský úřad Vysočiny. Hejtman František Dohnal vidí vybudování zastávky ve Starém Pávově jako účelné. Podle něj je rozumné, aby vlaky, kterými jezdí pracující do zaměstnání, zajížděly přímo k podniku a nekončily jako doposud na jihlavském hlavním nádraží.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist