https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zapadoceska-energetika-zajistuje-verejne-osvetleni-ve-117-obcich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Západočeská energetika zajišťuje veřejné osvětlení ve 117 obcích

2.2.2003 14:50 | PLZEŇ (ČIA)
Celkem 117 obcím západních Čech, z toho 15 v Karlovarském kraji, poskytuje produkt Veřejné osvětlení Západočeská energetika (ZČE). Tento produkt hodlá distribuční společnost nadále posilovat. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí ZČE Miroslav Kučera.
 

Produkt Veřejné osvětlení nabízí ZČE obcím od roku 2000. Jeho smyslem je rozšíření celé řady komplexních služeb pro zákazníky. "Protože údržba elektroenergetického zařízení patří mezi naše běžné činnosti, aplikujeme stejný systém i na síť veřejného osvětlení. Obce a města se tak zbaví starostí o toto zařízení a my postupnou obnovou sítě přispíváme k jeho modernizaci a optimalizaci provozu," upřesnil Kučera.

Výpočet ceny za zajištění této služby se stanovuje na základě rozsahu zařízení a zejména technickém stavu. Vzhledem k tomu, že podmínky nejsou všude stejné,nelze určit univerzální systém výpočtu. Vypočtená cena obsahuje zajištění provozu a běžné údržby, elektrickou energii a obnovu stávajícího zařízení. K obcím, které produkt využívají, patří například Jáchymov, Blovice, Bělá nad Radbuzou, Hrádek u Rokycan, Přímda, Babylon a Břasy.

Podnikatelský plán ZČE letos předpokládá hrubý zisk 903 milionů korun. Loňský zisk před zdaněním přesáhl jednu miliardu korun. V podnikatelském plánu, který již schválila dozorčí rada, je letošní očekávaný zisk pokládán za úspěch, protože oproti roku 2002 dojde k poklesu obchodního rozpětí o 228 milionů korun. Firma navíc zahrnuje do výsledků dopady letošního zavádění nových informačních technologií. ZČE v současné době zásobuje energií asi 500 tisíc odběrných míst v Plzeňském a Karlovarském kraji.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist