https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupce-krajskeho-hejtmana-podporil-kampan-sdruzeni-arnika
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zástupce krajského hejtmana podpořil kampaň sdružení Arnika

10.1.2002 14:30 | HRADEC KRÁLOVÉ (EkoList)
Zástupce hejtmana Královéhradeckého kraje Vladimír Derner (KDU-ČSL) podpořil svým podpisem petici "Budoucnost bez jedů", kterou koordinuje ekologické sdružení Arnika. EkoListu to potvrdila pracovnice Dernerovy kanceláře Veronika Čudová. Podpis zástupce hradeckého hejtmana pod peticí ekologické aktivisty velmi potěšil.
 

Vladimír Derner (KDU-ČSL), zástupce hejtmanaKampaň Budoucnost bez jedů, kterou Arnika koordinuje má za cíl mimo jiné přijetí integrovaného registru znečišťování. Ten je obsažen v zákoně o integrované prevenci znečištění (IPPC), který v těchto dnech projednává Senát. "Podpora právě od zástupce hejtmana Královéhradeckého kraje je pro nás nyní velmi významná. Pomáhá nám hájit právo na informace o toxických látkách před zástupci průmyslových svazů. Průmyslová lobby se i v Senátu, stejně jako předtím v Poslanecké sněmovně, snaží jej osekat," říká koordinátor kampaně Jindřich Petrlík.

Pod peticí je již podepsáno více než sedm tisíc lidí, z nichž je 61 starostů a 6 krajských zastupitelů. Mezi politiky Královéhradeckého kraje však až dodnes Arnika se sbíráním podpisů příliš úspěch neměla. "Pan Derner je prvním zastupitelem z tohoto kraje mezi signatáři. Podpis zatím připojil pouze Jiří Kulich, který je členem městského zastupitelstva v Horním Maršově," doplňuje tyto informace mluvčí Arniky Ivona Půlkrábková.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist