https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupci-dalkie-byli-zvoleni-do-predstavenstva-ustecke-teplarny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zástupci Dalkie byli zvoleni do představenstva ústecké teplárny

3.9.2001 18:44 | TRMICE (ČIA)
Zástupci francouzské společnosti Dalkia obsadili místa v představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti Teplárna Ústí nad Labem (TÚL) se sídlem v Trmicích místo dosavadních akcionářů ze Severočeské energetiky (SČE) Děčín. Stalo se tak na mimořádné valné hromadě TÚL, která se uskutečnila v pátek 31. srpna. ČIA o tom dnes informoval generální ředitel Severočeské energetiky Děčín (SČE) Jiří Štastný.
 

SČE podle něj nedávno prodala Dalkii svůj majoritní podíl a zbavila se i svého podílu na majetku paroplynové jednotky PPC společnosti Trmice ve prospěch francouzského zájemce.

Podle Štastného získala Dalkia vlastnictvím majoritního podílu v ústecké teplárně nejen významný energetický zdroj zásobující teplem celou levobřežní část krajského města Ústí nad Labem, ale i významného regionálního výrobce elektrické energie. TÚL je po rozsáhlé modernizaci a ekologické rekonstrukci. Její provoz je v souladu s ekologickými zákony na ochranu ovzduší a vod, o čemž svědčí certifikát ISO 14 001, který teplárna loni obhájila. V současné době vyrábí teplo spalováním kvalitního bílinského uhlí. Plně funkcí je zdroj PPC, který vedle výroby tepla umožňuje i sekundární výrobu elektrické energie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist