https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zastupci-mesta-si-vyzkousi-cyklotrasu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zástupci města si vyzkouší cyklotrasu

20.6.2001 09:07 | ŽĎÁR NAD SÁZAVOU (ČIA)
Na projížďku žďárským úsekem cyklotrasy Posázaví se dnes vydají radní a zastupitelé města Žďár nad Sázavou . V ostatních členských obcích pak bude cyklostezka oficiálně otevřena v sobotu 23. června. Jak uvedla místostarostka Žďáru Dagmar Zvěřinová, cyklotrasa má pro turismus nadregionální charakter a Sdružení měst a obcí Posázaví ji hodlá představit na příštím veletrhu SPORT Region a GO Reigon v Brně.
 

Cyklotrasa je totiž společným dílem přibližně 30ti měst a obcí, které tvoří právě Sdružení měst a obcí Posázaví. Jak informoval starosta Žďáru Jaromír Brychta, letos i v loňském roce se podařilo pro dvě členské obce sehnat státní dotaci ve výši 750 tisíc korun v rámci programu obnovy venkova. "Přibližně 250 tisíc korun pak činily roční členské příspěvky obcí a tyto finance byly vloženy do značení cyklotras a vylepšení některých úseků", dodal Brychta. Jak dále uvedl, dá se očekávat, že cyklostezka bude evokovat iniciativu obyvatelstva k vybudování servisu pro cykloturisty.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist